Известие

Collapse
No announcement yet.

Нестабилни обороти по време на движение- двигатели 1.8, 2.0 TS.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А може би не ползваш подходящата ламбда сонда. Или е станала мудна и извън града като я държиш в едни и същи обороти по-дълго долу горе отчита добре и се адаптира както трябва. Като я поразръчкаш после малко в града и айде пак същата работа. Но може да имаш и пропуск преди ламбдата. Много малък, но да го има.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

В смисъл?Прогорена гарнитура или дупка по тръбите...Ми имах една на бош,стана мудна, сложиха една универсална 2 месеца беше добре.И тая ако е станала мудна - аман.Може би е съвпадение махането на катализатора, но тогава ми почнаха проблемите.Та затова ми беше и въпроса де, тези които са патили и разбират да кажат възможно ли е да е това причинита:да, не или може би.Иначе за това клатене изчетох сума ти нещо и не питам вече - що клати.Само за това не намерих някакво компетентно мнение.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Тъй, днес си поразхвърлях малко мотора, хем и една профилактика на свещи и тем подобни и какво се оказа.Липсва ми въздушният филтър, а беше нов.И не че някой го е свил ами аз тъпанара преди месец и половина го сменях ама от приказки със зевцеците около мен, съм забравил да го сложа.И къде се е дянял, нямам идея.Сигурно в казана със стария.Ей до тва води говоренето на глупости придружено с бира.Също и въздуховода не беше стегнат към тялото на дроселната клапа.Оправих всички бакии,изчистих клапата, и сега всичко е ОК.Докога не знам.

Comment

При мен нещата почти се оправиха. След снулиране на адаптивните параметри с ATS900 оборотите спряха да колебаят в движение, но. Но оборотите в движение са 1100-1200, на място пак са 1000-1100. При запалване за кратко стигат 2200. Нищо друго не съм пипал, само адаптация. Вече минах над 1000км и положението е все такова. Ще покарам още малко така и ще пробвам адаптация с Фиат ЕКУ Скан
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Ще изкажа едно предположение относно клатенето при спиране.При мене се получава когато лампата за бензина светне.Като мина през бензиностанцията се оправя моментално.Предполагам че малкото количество бензин се лашка и помпата засмуква въздух от време на време което предполагам води до колебания в налягането.Като спре колата течноста се успокоява и след 2-3 сек. спира да клати.Туй отдавна го наблюдавам и съм сигурен че при мене е така, а и от известно време зареждам така че да не светва лампата и не ми се е появявало.Изказвам предположение като една от възможните причини.

Comment

Колега ти си изолиран случай,убеден съм,че това ще е само при теб!
              156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                .Обиколих два пъти града,спрях да пия кафе, тръгнах и мотора се държеше перфектно.Ся се чудя кво да прая.
                караш и усилваш повече радиото

майтапа на страна

аз на моята кола и държа все още катализатора, не знам дали има значение за клатенето на оборотите или не, но след почистване на дросел и адаптация, аз такива проблеми нямам....но я карам много малко и с хубав бензин само.

тези коли се нуждаят от каране...над 3000 rpm
                Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                  тези коли се нуждаят от каране...над 3000 rpm
                  Сипвам само 98 или 100 , но пак си клати оборотите. Но това го прави предимно в задръствания и/или когато я карам с много ниски обороти.
                  Като настъпя хубаво педала до над 5000 и после ник'во клатене на обороти няма !
                  ...

Comment

Първоначално публикувано от Quattro Покажи съобщение
                    Колега ти си изолиран случай,убеден съм,че това ще е само при теб!
                    Еми какво да направя, отдавна ми прави впечатление реках да го споделя.Де да знам какво по различно има при мен.От известно време гледам да не свети резервата и доливам каквото трябва и не го прави.А и откакто стегнах разхлабения въздуховод спря да се мандахерца.Тъй че може би липсата на катализатор отпада като причина иначе трябваше да продължи да клати.Пък и вече ми писна да гледам оборотомера на всеки стоп.И на коча му се клатят ама не падат.

Comment

• Тука за коча съм съгласен,аз в началото се притеснявах от това клатене,но като разбрах,че е всеобщ проблем и се успокоих,пък и в края на краищата проблем при шофиране нямам,не ми гасне колата,просто понякога си клати между 700-1200 оборота. Ако се задълбочи проблема ще му мисля,но вече две години си е така и грижи нямам.
                      156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Браво момчета,много добра работа,виждате че става и без рязане на пин 15
                        А този кабел 15 на километража за какво е порринцип и къде е логиката да се реже и като се среже, какво се губи освен неиграенето на оборотите?!
                        ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Губи се сигнала за скорост на автомобила. По принцип в движение при определена скорост ЕКУ-то отваря дросела за да поддържа по-високи обороти. И точно тогава ако дросела не е на ред или мотора дърпа страничен въздух адаптацията в различните ъгли на дросела не е актуална и от там се получава колебанието в оборотите. Обърква се сместа. Изведнъж става или много богата и се задавя или бедна... и докато коригира минават няколко секунди и през това време протичат колебанията в оборотите.
                          Last edited by oem; d.m.y г., 12:37.

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Губи се сигнала за скорост на автомобила. По принцип в движение при определена скорост ЕКУ-то отваря дросела за да поддържа по-високи обороти. И точно тогава ако дросела не е на ред или мотора дърпа страничен въздух адаптацията в различните ъгли на дросела не е актуална и от там се получава колебанието в оборотите. Обърква се сместа. Изведнъж става или много богата и се задавя или бедна... и докато коригира минават няколко секунди и през това време протичат колебанията в оборотите.
                            Аз съм така от близо година с одрязана 15-ка и нямам проблем с оборотите. Преди много клатеше и беше много дразнещо - сега в спокойни обороти е екстра - няма треперене. Като вдигна над 160 и изключа от скорост гасне... а иначе ако си карам със 120-130 и изключа колебае-колебае и задържи...идеи?!
                            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Бяхме го разисквали този въпрос в темата за пин15. Намери я и прочети. Не случайно е направена тази система по този начин.

Comment

• Такааа вчера направих адаптация с FES - оборотите на празен ход на място са 800-880 в движение са 1000 и не колебаят (за сега) Явно има значение с какво се прави адаптацията. с АТС900 бяха доста повече, но не колебаеха. Сега ще фидя с новите настройки колко ще изкара. Нищо друго не съм пипал.
                                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Working...
                                X